Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

Eurovision Song Contest Om sajten & iFokus Egen inspelad musik Hissa eller dissa Idol Instrument/annan utrustning Kluringar Konserter/Festivaler Köpes/Säljes Eurovision Song Contest Melodifestivalen Musik generellt Musikvideos Musik: 50-60tals musik Musik: 70- 80- 90-tals Musik: Alternative Musik: Asiatisk Musik: Blues Musik: Country Musik: Disney Musik: Hip Hop/Rap/R'n'B Musik: Instrumentalt Musik: Klassisk Musik: Kpop Musik: Metal/Rock Musik: Pop Musik: Punk/Grunge Musik: Reggae Musik: Techno/Dance/Electronica Musik: Jazz Nyheter Tävling OT Blandat / Övrigt Recensioner Röstning Senaste nytt Spotify Youtube Vilken låt är det jag hört?
Konserter

Klubbar & Arenor

2014-12-30 19:40 #0 av: Moalinn

Vilka är egentligen de främsta konsertarenorna i Sveriges största städer? Listar upp de vanligaste arenorna, dess kapacitet och lite annat som kan vara bra att veta.

Stockholm

Friends Arena
Största arenan i Stockholm. Tar upp mot 65 000 personer vid konserter.
Ericsson Globe
Stockholms stolthet. Har ofta en "Golden Circle" som är närmre scenen, men biljetterna är dyrare. Tar upp mot 16 000 personer vid konserter.
Annexet
Den minsta arenan som ligger i Globen området. Annexet är den arena som ägnar sig åt konserter och evenemang medan det finns både Hovet och Tele2 Arena som ägnar sig mer åt sportevenemang och liknande. Tar upp mot 4 000 personer vid konserter.
Fryshuset Arenan
Denna arena är inte jättestor men ändå en av de större konsertarenorna i Stockholm. Kapacitet för 500-3500 personer.
Fryshuset Klubben
Ligger i samma byggnad som Arenan men är en mindre version av Arenan. Bar finnes.
Debaser Medis
Det finns restaurang, tre våningsplan och kapacitet för 950 konsertbesökare.
Tyrol
Restaurang Tyrol ligger intill Gröna Lund. Denna lokal är inte stor men det finns bar och liknande för de med åldern inne.

Göteborg

Ullevi
Göteborgs största arena som används till konserter och sportevenemang. Har en kapacitet på 75 000 vid konserter. Ullevi har inget tak.
Scandinavium
En mindre arena som ligger i närheten av Liseberg. Scandinavium ägnar sig åt främst evenemang och konserter. Kapacitet på 12 000 personer.
Stora Scenen, Liseberg
Liseberg arrangerar ett gäng konserter under årets gång. Ibland kommer det riktigt stora artister men ibland också mindre. De sätter oftast ut kravallstaket framför scenen så trycket inte blir så stort.
Trädgår'n
Restaurang Trädgår'n är inte bara en av Göteborgs största klubbar, de håller även konserter och livemusik. Balkong och bar finns. Kapacitet på ca 1000 personer.
Sticky Fingers
En klubb som är ganska populär i Göteborg. Oftast 18årsgräns på grund av alkoholen, ibland 20. De arrangerar konserter på Top Floor, kapacitet för ca 400 personer, och mindre spelningar/livemusik på klubb defused. Top Floor är av den mindre typen, scenen är ganska hög men har inget staket och det finns en balkong.
Pustervik
Stora klubben har en kapacitet på 750 personer, två barer och en balkong. Lilla klubben har en kapacitet på 300 personer.
Fängelset
En av de mindre kulturhusen som håller i konserter. Drog- och alkoholfritt. Inget staket.
Arena29
Ungefär detsamma som Fängelset, hålls av samma förening - ungdomsföreningen i Göteborg. Drog- och alkoholfritt. Staket men inga vakter.


Notering: Kapaciteten vid konserter är ungefärlig.
Bild: Parkway Drive på Trädgår'n i Göteborg

Vet ni några klubbar eller arenor som inte står med i artikeln får ni mer än gärna upplysa oss om dessa i kommentarerna nedan så lägger vi in dem i artikeln!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-12-30 20:36 #1 av: ilenna90

Vet inte om det hålls mycket konserter på Nalen längre? Jag har varit där men det var många år sen. 
Debaser medis har väl i alla fall en del konserter? vet dock inte nånting om storleken då jag själv varit på debaser slussen bara :) 
Och så tänkte jag på Hovet - men samma sak där som med Nalen, var många år sen jag var på konsert där så vet inte om det fortfarande hålls mycket konserter.  

Anmäl
2014-12-30 20:53 #2 av: Moalinn

#1 Har lite svårt att uttrycka mig om klubbar och arenor jag aldrig besökt. Så om du eller någon annan kan komma med fakta om dem så lägger jag mer än gärna in dem i artikeln. Debaser medis (och slussen) verkar vara några av de större men jag lyckas inte hitta mycket information mer än att debaser medis har en kapacitet på ungefär 800 personer.

Hovet har haft en hel del konserter och kan tänka mig att det fortfarande är en hel del. Även Tele2 arena arrangerar väl några konserter men Annexet och Globen är de främsta konsertarenorna. Men om någon har något att säga om Hovet så lägger jag in den också ;)

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-12-30 21:38 #3 av: ilenna90

Det jag kan säga om Nalen är att det är en rätt stor lokal, jättehögt i tak och en stor och ganska så hög scen. Massa utsmyckningar, speglar och kristallkronor. hittar dock ingen siffra om kapacitet. 

Debaser Slussen finns inte längre, men det var en väldigt trevlig lokal - föredrar helt klart dom mindre spelningsställena så att det blir sådär intimt :D 

Anmäl
2014-12-30 22:51 #4 av: Cireea

Kanon artikel Moalinn! Tummen upp

Jag har ju aldrig gått på någon konsert så jag kan ju inte bidra till mycket. De konserter jag tänkt åka på har blivit inställda eller flyttade till datum som inte passat mig.. 

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-01-04 04:00 #5 av: felle-j

I Uppsala finns det Svandamshallarna och Katalin. Två lite mindre ställen som rymmer tusen personer skulle jag gissa på, kanske lite mer. Kommer lite mer kända band och artister dit ibland.

Felix                                                                                               
Medarbetare på MusikDatorspel och Minecraft.

Anmäl
2015-01-08 23:05 #6 av: Saga85

I Göteborg finns det även Pustervik. De byggde om för ett tag sedan och håller både större (bottenplan)  och mindre spelningar (övervåningen). Detsamma gäller Sticky Fingers. Övervåningen där de större spelningar brukar hållas, bottenplan för de lite mindre etablerade banden.

Anmäl
2015-01-09 14:24 #7 av: Moalinn

Pustervik vet jag om men jag har ingen erfarenhet av den tyvärr. Vet du något mer så kan jag lägga in den i artikeln.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-08 14:07 #8 av: Moalinn

UPPDATERING:
Jag har lagt till Debaser medis i Stockholm och Pustervik i Göteborg. Har även uppdaterat lite övrig information på de olika klubbarna/arenorna, bland annat lagt in kapacitet på de jag kunde hitta information om.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.blogg.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.