Annons:
Etikettartister-band
Läst 10025 ggr
niffen
7/23/09, 3:44 AM

Madonna

Madonna är en stor stjärna inom popmusiken och gjorde sig känd genom låtar som "Like a Virgin" och "Holiday". Läs mer om Madonna här!

Madonna Ciccone föddes den 16:e augusti 1958 i Michigan, USA. Hennes karriär började tidigt på det glada 80-talet efter att varit trummis och sångerska i bandet The Breakfast Club. Innan hon blev artist arbetade hon som dansare i New York, men när hon insåg att man inte kan överleva på endast dans så gick hon med i bandet för att sedan skapa solokarriär. Hennes första minihit Everybody, spelades på ett inneställe i New York då hon övertalat klubbens DJ att spela låten.
Efter det fick Madonna skivkontrakt med bolaget Sire Records. 1983 släppte hon sitt självbetitlade debutalbum med låtar som Holiday (som än idag, 25 år senare, kan sätta igång dansgolvet!), Borderline och Burning Up.

Året efter släpptes superhiten Like a Virgin som gjorde Madonna känd världen över! Hits som Like a Prayer, Material Girl, Rain och Frozen rullade på tills år 2003 då hon släppte albumet American Life och med det videon till titelspåret där hon visade vad hon tyckte om Irakkriget. Då bojkottade USA Madonna men efter comebacken 2005 med albumet Confessions On A Dance Floor och hitsingeln Hung Up (där hon lånade musik av svenska ABBA) hamnade Madonna på Billboardlistan igen.

Madonnas sista album, Hard Candy, med hittar som Give It 2 Me och 4 Minutes som hon gjorde med Justin Timberlake och Timbaland, släpptes 2008 och är Madonnas elfte studioalbum och det sista hos Warner Bros. Det kommer dock att komma ett samlingsalbum med ett brett urval bland Madonnas alla låtar.

Madonna producerar inte lika mycket musik längre utan är mest aktiv i skvallertidningar där det skrivs om hennes barnadopterande och klädval.
Madonna bor själv med sina barn mestadels i London efter skilsmässan 2008 med regissören Guy Ritchie hon varit gift med sedan 2000 och som hon även har ett barn med. Hon har ett till biologiskt barn som hon fick med skådisen Carlos Leon år 1996. Madonna har adopterat en pojke från Malawi och är nu inne på sin andra adoption, en flicka från samma land.

Artikel skriven av Jennifer Qvarnström
Källor:
Wikipedia
Madonnas officella hemsida på engelska

Annons:
dijete
7/24/09, 12:35 AM
#1

Jätte bra ;)

Buuc
7/24/09, 5:09 PM
#2

Woho, Niffen! Jag e sa stolt over dig. :) Haha nej, men bra skrivet.

niffen
7/25/09, 12:05 AM
#3

#2 Tss, knäppo  :P

#1, #2 Tack!

Jenahbella
7/25/09, 4:33 PM
#4

bra artikel !

RacerDonnans
7/28/09, 2:53 PM
#5

Bra, övrigt intressant är att hon kommer till Sverige 8:e och 9:e augusti för det är väl inte inställt hoppas jag.

www.racerdonnans.se. Medhjälpare på Cornish Rex i fokus.

Upp till toppen
Annons: