Konserter

Backstage efter Dia Psalma

2008-12-16 02:42 #0 av: Telefonkontakt

Den 21:a april 2007 var dagen jag länge hade sett fram emot. Det var planerat sedan några veckor tillbaka, att få gå backstage efter Dia Psalmas konsert i Linköping.


Det hela började med att jag skulle gå med en bra vän på Dia Psalmas konsert. Vi skulle bara vanligt gå på konserten men eftersom att jag hade Ztikkan (Dia Psalmas bassist) på min MSN-lista och han precis gick online så frågade jag honom ifall jag och min vän fick komma backstage efter konserten. Han svarade efter en stund att han skulle se till att det gick bra så jag fick maila mitt och min väns namn till hans vanliga mail.

Äntligen var det dags för konserten. Det skulle vara den andra gången jag skulle få se mitt absoluta favoritband live.

Jag och min vän gick in och letade efter en bra plats och vi klämde oss fram vid det lilla kravallstaketet och lyssnade på det lokala förbandet. Jag längtade efter att mina favoritpunkare skulle komma ut och sätta igång och äntligen så kom dem ut och satte igång.

Jag sjöng med i varenda låt och hade jättekul fram tills jag blev slagen i huvudet av en medelålders man så jag svimmade. Några killar var snälla och bar ut mig och när jag vaknade till utanför så tyckte killen som hade hand om konserten att jag skulle gå hem, men jag vägrade och sa att jag skulle backstage, men han höll inte med. När jag sedan sa att jag hade blivit lovad av Ztikkan så frågade han om jag hette Linda och hade en vän (som jag inte nämner vid namn) och jag sa att det stämde.

Jag fick sätta mig och vänta på att min vän skulle komma ut och konserten tog slut efter en liten stund och vi väntade spänt tills vi skulle få gå ner till bandet.

När det var dags så skakade jag i hela kroppen av lycka och när vi gick in i rummet så blev både jag och min vän stumma och vågade knapt prata. Ztikkan (bassist) Ulke (gitarr och sång) Stipen (trummor) och Pontus (gitarr) pratade om hur spelningen gick och om deras familjer och om nya plattan som var på gång (Djupa skogen, utkom den 10de oktober 2007).

Jag hade i flera veckor sett fram emot att få träffa dem och vad jag skulle fråga, men när jag väl satt där så vågade jag knapt säga någonting. Kändes så overkligt. Spelade ingen roll för mig att de är vanliga människor och inte jättestora artister med livvakter, de var mina idoler.

Innan vi var tvugna att springa iväg till pendeltåget så fick jag en väska som tröst att jag missade sista låtarna. Och så autografer givetvis.

Självklart så glömde jag helt bort att ta bilder när jag träffade dem.

Efter den koserten så har jag varit på 2 av deras konserter till och träffat bandet av en slump båda gångerna, och de kände igen mig och då vågade jag prata. Och självklart så har jag glömt att ta bilder eller inte haft kameran med mig.

 

Anmäl
2008-12-16 02:50 #1 av: Fnuha

kanon :)

läskigt att du svimmade Förvånad men kul att du fick träffa dom! coolt :D

Anmäl
2008-12-16 02:53 #2 av: Telefonkontakt

Den 3de konserten med Dia Psalma jag var på så blev jag nästan ihjälklämd, så det var ingenting Tungan ute

Anmäl
2008-12-16 03:19 #3 av: Liss

Åhååå.. Dia Psalma! Dem är inte lite bra.. Häftigt att du var där :)

Anmäl
2008-12-16 12:17 #4 av: Fnuha

#2 haha :P

Anmäl
2008-12-16 23:48 #5 av: Angelclaw

Gamla minnen :D

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Anmäl
2008-12-17 01:57 #6 av: Elakebillobull

Inget 6 då?

Anmäl
2008-12-17 02:17 #7 av: Angelclaw

#6 Jo du tog nr 6

;)

//Tess

Sajtvärd på Motor

Medarbetare på: nattsudd och gerbiler

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.