2011-11-04 00:04 #0 av: CharlieSvensson

"The record features heartfelt lyrics, and compelling arrangements. Brought to life in a live situation, even more powerful...I caught their release concert, and this is absolute "live" band worth seeing - musically tight, and they deliver great energy with humility & a whole lot of passion."

Så skrev Evan Westerlund som är en Songwriter/Artist, från Canada om duon Charlie & Fredrik som nu har börjat klättra på topplistor med sitt Pop/Rock stuck!

Det började med att deras låt "Everything Changes" från skivan med samm namn hamnade #1 #3 #3 #2 #1 under fem veckor på SR Blekinges topplista.

Skivan är släppt på Spotify Itunes och 32 andra onlinebutiker runt om i världen men den kan också köpas som fysiskt exemplar på deras hemsida eller blogg.

Charlie & Fredrik började sin resa i november 2010 då de gav sig ut på en gatuturné för att samla in pengar till sin första skiva. Genom att människor i förbifarten på gator och torg la en slant i deras hatt lyckades dom samla ihop 18,000 kronor inom loppet av 5 månader.

Skivan spelades in i Produktionsbolaget Cabasa i Malmö under Maj månad 2011 och släpptes officiellt den 24 September 2011.

Nu ska de snart ge sig ut på en promotionturné med start i Jönköping den 3 December.Ryktet säger att det kanske till och med blir så att de kommer att åka till USA för att spela på "The Ellen Show" Om det blir av vet vi inte i skrivande stund.

De söker nu människor som uppskattar musiken och som vill hjälpa dom med att bygga upp en stadig fanbase. Ett litet band börjar alltid på botten och grabbarna grus är mer än redo att börja klättra uppåt!

För mer information och kontakt besök gärna deras sidor:

http://www.charliefredrik.com/
http://charliefredrik.blogg.se

Skrivet av David Änglund för Charlie & Fredrik