2014-02-01 17:25 #0 av: Moalinn

Vi har bland annat Bullet For My Valentine och A Day To Remember som står som Post hardcoreband. Genren är en vidareutveckling av hardcore och idag finns det flera olika band som anses vara post-hardcore. Typiskt för post hardcore är hög gitarr blandat med sång och scream. Fashioncore är en klädstil som ofta förknippas med hela hardcore-genren.

Post hardcore är en vidareutveckling av hardcore, baserat på dess aggressivitet och dynamik. För att man ska kunna säga att ett band är post-hardcore krävs det att det finns exakta rytm och ett högt gitarrljud, blandat med scream och sång.

Fashioncore är en klädstil som ofta förknippas med post hardcore genren. Fashioncore är en stil som kommit med hardcore- och punkscenen men fick sen en subgenre till hardcoren så kallad "emotionell hardcore" (emocore). Emo är egentligen en musikstil, alltså ingen klädstil men som allt annat så utvecklas saker och ting och idag går emostilen i svart, ofta bandtröjor och sminkade. Allt är högst individuellt, men rent generellt.

Post-hardcore band
A Day To Remember
Adept
Bullet For My Valentine
Sleeping With Sirens
Hope Die Last
Memphis May Fire
Drop Dead, Gorgeous
The Devil Wears Prada
Woe, Is Me
Silverstein
och många fler.


Länkar
http://punkmusic.about.com/od/punktionary/g/posthardcore.htm
http://sv.wikipedia.org/wiki/Post-hardcore