Övrigt

Musik på internet

2014-07-27 23:27 #0 av: Cireea

På internet kan du hitta på musik på en rad olika ställen. I den här artikeln får ni förslag på tre kända, men ändå viktiga, sidor där man kan komma i kontakt med ny musik.

Spotify 

Spotify startades 2006 och är ett svenskt företag där du kan lyssna på musik online. Tjänsten är en av de största av sitt slag med 40 miljoner användare i hela världen. På spotify hittar du mest kända artister men det finns även mindre kända artister som man kan stöta på ibland. Här kan du hitta andra användares spellistor och på så sätt komma i kontakt med lite ny musik! 

SoundCloud 

På SoundCloud kan man ladda upp ljudfiler som man sedan kan dela med sig till andra via länkar. Här kan man söka sig till ny musik, både stora artister men även mer okänt finns på SoundCloud. Företaget startades 2007 i Sverige men har på senare tid haft sitt kontor i Berlin. 

Youtube 

Youtube är en av de mest kända sidorna på internet där du kan hitta musik sedan 2005 då sidan lanserades. Man kan hitta både kända artister men även covers och egen musik som andra spelat in och lagt upp. Om man vill hitta ny musik är det här definitivt en sida att leta på!

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2014-07-27 23:44 #1 av: Tant Grön

Jag lyssnar mest på Last fm nu. Förut blev det Deezer och grooveshark

Anmäl
2014-07-28 00:26 #2 av: Moalinn

Spotify är underbart när det kommer till att hitta ny musik. In på discover och du har nu lagt till 300 nya låtar i din spellista Cool

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-07-28 08:51 #3 av: Cireea

#1 Kommer en artikel om bra radiostationer också Skrattar

#2 Håller med dig! Man hittar massor av grym musik på discoverLyssnar på musik

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Litteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.