Konserter

Klubbar & Arenor

2014-12-30 19:40 #0 av: Moalinn

Vilka är egentligen de främsta konsertarenorna i Sveriges största städer? Listar upp de vanligaste arenorna, dess kapacitet och lite annat som kan vara bra att veta.

Stockholm

Friends Arena
Största arenan i Stockholm. Tar upp mot 65 000 personer vid konserter.
Ericsson Globe
Stockholms stolthet. Har ofta en "Golden Circle" som är närmre scenen, men biljetterna är dyrare. Tar upp mot 16 000 personer vid konserter.
Annexet
Den minsta arenan som ligger i Globen området. Annexet är den arena som ägnar sig åt konserter och evenemang medan det finns både Hovet och Tele2 Arena som ägnar sig mer åt sportevenemang och liknande (med undantag såklart). Tar upp mot 4 000 personer vid konserter.
Fryshuset Arenan
Denna arena är inte jättestor men ändå en av de större konsertarenorna i Stockholm. Kapacitet för 500-3500 personer.
Fryshuset Klubben
Ligger i samma byggnad som Arenan men är en mindre version. Bar och balkong finns.
Debaser Medis
Det finns restaurang, tre våningsplan och kapacitet för 950 konsertbesökare.
Tyrol
Restaurang Tyrol ligger intill Gröna Lund. Denna lokal är inte stor men det finns bar och liknande för de med åldern inne.

Göteborg

Ullevi
Göteborgs största arena som används till konserter och sportevenemang. Har en kapacitet på 75 000 vid konserter. Ullevi har inget tak.
Scandinavium
En mindre arena som ligger i närheten av Liseberg. Scandinavium ägnar sig åt främst evenemang och konserter. Kapacitet på 12 000 personer.
Stora Scenen, Liseberg
Liseberg arrangerar ett gäng konserter under årets gång. Ibland kommer det riktigt stora artister men ibland också mindre. De sätter oftast ut kravallstaket framför scenen så trycket inte blir så stort.
Trädgår'n
Restaurang Trädgår'n är inte bara en av Göteborgs största klubbar, de håller även konserter och livemusik. Balkong och bar finns. Kapacitet på ca 1000 personer.
Sticky Fingers
En klubb som är ganska populär i Göteborg. De arrangerar konserter på Top Floor, kapacitet för ca 400 personer, och mindre spelningar/livemusik på klubb defused. Top Floor är av den mindre typen, scenen är ganska hög men har inget staket och det finns en balkong.
Pustervik
Stora klubben har en kapacitet på 750 personer, två barer och en balkong. Lilla klubben har en kapacitet på 300 personer.
Fängelset
En av de mindre kulturhusen som håller i konserter. Drog- och alkoholfritt. Inget staket.
Arena29
Ungefär detsamma som Fängelset, hålls av samma förening - ungdomsföreningen i Göteborg. Drog- och alkoholfritt. Staket men inga vakter.


Notering: Kapaciteten vid konserter är ungefärlig.
Bild: Parkway Drive på Trädgår'n i Göteborg

Vet ni några klubbar eller arenor som inte står med i artikeln får ni mer än gärna upplysa oss om dessa i kommentarerna nedan så lägger vi in dem i artikeln!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-12-30 20:36 #1 av: ilenna90

Vet inte om det hålls mycket konserter på Nalen längre? Jag har varit där men det var många år sen. 
Debaser medis har väl i alla fall en del konserter? vet dock inte nånting om storleken då jag själv varit på debaser slussen bara :) 
Och så tänkte jag på Hovet - men samma sak där som med Nalen, var många år sen jag var på konsert där så vet inte om det fortfarande hålls mycket konserter.  

Anmäl
2014-12-30 20:53 #2 av: Moalinn

#1 Har lite svårt att uttrycka mig om klubbar och arenor jag aldrig besökt. Så om du eller någon annan kan komma med fakta om dem så lägger jag mer än gärna in dem i artikeln. Debaser medis (och slussen) verkar vara några av de större men jag lyckas inte hitta mycket information mer än att debaser medis har en kapacitet på ungefär 800 personer.

Hovet har haft en hel del konserter och kan tänka mig att det fortfarande är en hel del. Även Tele2 arena arrangerar väl några konserter men Annexet och Globen är de främsta konsertarenorna. Men om någon har något att säga om Hovet så lägger jag in den också ;)

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2014-12-30 21:38 #3 av: ilenna90

Det jag kan säga om Nalen är att det är en rätt stor lokal, jättehögt i tak och en stor och ganska så hög scen. Massa utsmyckningar, speglar och kristallkronor. hittar dock ingen siffra om kapacitet. 

Debaser Slussen finns inte längre, men det var en väldigt trevlig lokal - föredrar helt klart dom mindre spelningsställena så att det blir sådär intimt :D 

Anmäl
2014-12-30 22:51 #4 av: Cireea

Kanon artikel Moalinn! Tummen upp

Jag har ju aldrig gått på någon konsert så jag kan ju inte bidra till mycket. De konserter jag tänkt åka på har blivit inställda eller flyttade till datum som inte passat mig.. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-01-04 04:00 #5 av: felle-j

I Uppsala finns det Svandamshallarna och Katalin. Två lite mindre ställen som rymmer tusen personer skulle jag gissa på, kanske lite mer. Kommer lite mer kända band och artister dit ibland.

Anmäl
2015-01-08 23:05 #6 av: Saga85

I Göteborg finns det även Pustervik. De byggde om för ett tag sedan och håller både större (bottenplan)  och mindre spelningar (övervåningen). Detsamma gäller Sticky Fingers. Övervåningen där de större spelningar brukar hållas, bottenplan för de lite mindre etablerade banden.

Anmäl
2015-01-09 14:24 #7 av: Moalinn

Pustervik vet jag om men jag har ingen erfarenhet av den tyvärr. Vet du något mer så kan jag lägga in den i artikeln.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-08 14:07 #8 av: Moalinn

UPPDATERING:
Jag har lagt till Debaser medis i Stockholm och Pustervik i Göteborg. Har även uppdaterat lite övrig information på de olika klubbarna/arenorna, bland annat lagt in kapacitet på de jag kunde hitta information om.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-10 21:50 #9 av: Carrosh

Tele2 Arena i Sthlm. Rätt stor den med.

Anmäl
2017-03-13 22:48 #10 av: ilenna90

slänger in en fråga här eftersom det gäller just arenor (: 
är det nån som varit på fryshuset arenan?  undrar mest över hur ståplatserna är fördelade; finns det läktare/balkong som man kan ´råka´ hamna på?  hade inte tänkt köa särskilt länge den här gången :) 

Anmäl
2017-03-23 23:35 #11 av: Moalinn

Vet inte om du redan varit på spelningen, men vad jag minns från min första (och hittills enda) gång där var att det inte fanns balkong eller iallafall inte så man hamnar på den av 'misstag'. Utan man går in i samma ingång som till klubben, går upp för lite trappor och sen är man uppe. Det är lite större där uppe än vad det är vid klubben 🙂

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2017-03-24 00:05 #12 av: ilenna90

Yes jag var där förra veckan (: vet dock inte ifall dom delat av arenan eller något (det hängde några svarta skynken på båda långsidor) för jag upplevde lokalen betydligt mindre än Klubben :o

Anmäl
2017-03-24 16:05 #13 av: Moalinn

Jadu, har alldeles för dåligt minne för att komma ihåg (det var liksom tre år sedan jag var där nu haha!) om det fanns skynken men mycket möjligt, för att få bort ev. fönster osv. Arenan ska vara större men kan ju hända att de gör den mindre beroende på band osv, inte vet jag haha. Minns att arenan var längre än vad klubben är, klubben är ju väldigt liten och kompakt.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.