Album

Recension: All Time Low - Future Hearts

2015-05-01 23:21 #0 av: Moalinn

All Time Low är ett pop punk band från Baltimore. Deras nya album "Future Hearts" är bandets sjätte studioalbum och kanske det bästa de gjort sedan deras start 2003.

Bandet vann gamla och nya fans hjärtan med förra albumet Don't Panic som släpptes 2012. Tre år senare släpper de Future Hearts med singlarna Kids In The Dark och Something's Gotta Give.

Jag måste erkänna. När singlarna Kids In The Dark och Something's Gotta Give kom ut blev jag otroligt peppad, för det lät precis så som jag hade önskat, men när hela albumet kom ut på Spotify blev jag lite besviken. Det första jag sa när jag hörde Future Hearts var att albumet kommer "grow on me" och ja, det har växt otroligt mycket i mina öron men jag saknar Don't Panic. Den pop punk känslan man får av Somewhere In Neverland och So Long Soldier är ingenting om man jämför med Something's Gotta Give och Old Scars/Future Hearts.

Future Hearts hamnade nr. 2 på Billboard 200, sålde 75,000 kopior den första veckan. Albumet toppade albumlistan i Storbritannien vilket också är bandets första nr. 1 toppalbum i UK. Recensionerna av albumet är positiva och de pratar positivt om den riktning som bandet har gått. Fansen är riktigt glada över det här albumet och bandet själva är stolta och de säger att de är otroligt tacksamma över den positiva respons de fått.

Ett citat från sångaren och gitarristen Alex Gaskarth som egentligen summerar mina tankar om albumet:
"It feels like a definite progression. I wouldn’t say it’s an insane departure or anything like that. We haven’t gone completely the other way and tried all kinds of new things. We’ve certainly tried some new things, but I don’t think it’s necessarily going to alienate anyone or push people away that loved the last record. There’s a lot of stuff that’s in line with Don’t Panic, but there’s a lot of stuff that’s a logical next step from it, too." - Rock Sound Music

Guldklimpar från Future Hearts är Kids In The Dark, Tidal Waves (feat. Mark Hoppus) och The Edge Of Tonight. Lyricsen är precis där den ska vara, man känner att orden kommer från hjärtat vilket jag tycker de alltid lyckas med. Med i albumet finns inslag av både Mark Hoppus (Blink-182) och Joel Madden (Good Charlotte).

Det är absolut ett bra album som jag gärna lyssnar på och njuter av stunden. Som många säger, kanske deras bästa sedan deras start 2003.

Lyssna på albumet på Youtube/Spotify och köp det på iTunes, eller något i den stilen!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2015-05-03 18:00 #1 av: ilenna90

upptäckte först i helgen att deras skiva hade släppts och jag älskar verkligen kids in the dark!! 
2 andra låtar jag fastnade för var old scars/future hearts och dancing with a wolf :) 
den sistnämnda hade dock lika gärna kunnat vara en escape the fate-låt tycker jag, sjukt likt :o men är ett ETF-fan så det gjorde ingenting ;D 

Anmäl
2016-01-22 00:01 #2 av: Moalinn

Ungefär 8 månader senare har jag totalt fallit för albumet. Riktigt bra alltså! Old Scars/Future Hearts har verkligen växt i mina öron och är en av de bättre låtarna på albumet. Däremot finns det inget som slår Don't Panic Hjärta

#1 Lyssnade mycket på Escape the Fate förr, inte så mycket längre men jag vet inte riktigt om jag hör likheten. Har du någon låt jag kan lyssna på där man hör likheten? Skrattar

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-22 00:42 #3 av: ilenna90

haha jag har lyssnat så mycket på all time lows låtar sen jag skrev i den här tråden att jag inte längre tycker det låter lika likt escape the fate haha, så har tyvärr inget bra exempel. var nog mer själva beatsen/upplägget av låten i början som påminner mig lite om etf, dom första 15 sekunderna ungefär och inte rösten liksom. 

men åh jag är så sugen på att se dom live igen! skulle verkligen vara kul <3 

Anmäl
2016-01-22 00:44 #4 av: Moalinn

Jaa, lite kanske men inte överdrivet mycket! All Time Low är verkligen bästa live bandet och hoppas att de ska ut på turné igen och tittar förbi, helst i Göteborg då de inte varit här på länge Oskyldig

När såg du dem? Skrattar

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-22 01:06 #5 av: ilenna90

jaa verkligen! :) fast helst en sväng förbi sthlm också ;D 

2011 på peace&love 8) 

Anmäl
2016-01-22 01:15 #6 av: Moalinn

Åh det var ett tag sedan då! Såg dem första gången 2013 och varje år sen dess Cool

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-22 01:24 #7 av: ilenna90

jaa D: men är glad att jag sett dom en gång i alla fall haha ^^ dom var ett sånt där band jag lyssnade en del på när jag var yngre men inte var ett hardcorefan av liksom, och så dök dom upp på peace&love så man fick sån där nostalgi haha (precis som simple plan - även om jag lyssnat betydligt mer på dom) och började lyssna mer. men var inte på den nivån att jag höll koll på om dom kom till sverige osv igen osv -.- och nu det senaste halvåret så har jag verkligen hittat tillbaks och lyssnar massvis på dom och skulle lätt åka till sthlm om dom kom hit - så japp det var min all time low-kurva haha. 

men vad roligt för dig :D :D 

Anmäl
2016-01-22 03:35 #8 av: Moalinn

Ja men det ska du vara. Alla borde uppleva en All Time Low konsert haha! Skrattar Ah se där, lite som med mig och första gången jag såg dem fast jag hann bli lite mer hardcorefan innan konserten.

Vi får helt enkelt hoppas att de kommer till både Stockholm och Göteborg. Som om att det skulle hända men hoppas kan man alltid. Vi har ju inte hört något än så tänk om de ska spela på någon festival, då dör jag Gråter Ska till Bråvalla men de spelade där förra året så de lär inte komma tillbaka i år. Men de har väl inte sagt något om någon tour alls än väl (mer än Japan och UK)? Förra året vet jag att de sa att de skulle komma till Europa men Sverige kom inte med in i bilden förrän senare. Tidigare år har de varit här på vår/sommar sååååå blir liiite fundersam måste jag säga haha.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.