Artister

Bring Me The Horizon

2015-12-04 17:44 #0 av: Moalinn

Bandnamnet Bring Me The Horizon kommer från Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. Idag består bandet av fem bandmedlemmar, Oliver Sykes (sång), Matt Nicholls (trummor), Lee Malia (gitarr), Matt Kean (elbas) och Jordan Fish (keyboard, bakgrundssång).

Det brittiska bandet Bring Me The Horizon har släppt fem studioalbum och en EP. Deras första fullängdsalbum "Count Your Blessings" släpptes oktober 2006 och januari 2007 var de förband för Killswitch Engage på deras Europaturné. Deras andra studioalbum "Suicide Season" spelades in i Sverige med den svenske producenten Fredrik Nordström.  Albumet släpptes september 2008 och gick in på UK Charts-listan som nummer 17 och Sverigetopplistan som nummer 27. Det tredje studioalbumet "There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret" släpptes oktober 2010 och gick direkt in på topplistorna runt om i världen. Fjärde studioalbumet "Sempiternal" släpptes år 2012. Och idag är de aktuella med deras nya skiva "That's The Spirit".

Bring Me The Horizons musik och genre är något som det pratas väldigt mycket om. Deras första fullängdsalbum "Count Your Blessings" är i princip ren deathcore. Det andra studioalbumet "Suicide Season" går mer mot metalcore. Tredje albumet "There Is a Hell, Believe Me I've Seen It. There Is a Heaven, Let's Keep It a Secret" är, likt Suicide Season, metalcore. Även deras fjärde album "Sempitarnal" är metalcore, men man märker stor skillnad mot föregående album och skulle kunna säga att det även finns inslag av post-hardcore. Deras senaste "That's The Spirit" har gått i en, vad man kan säga, annan riktning. Det nya albumet är snarare rock med inslag av pop.

Idag har bandet turnerat världen över och vunnit fansens hjärta. De har blivit allt bättre och bättre live, även om man fortfarande hör och läser en hel del negativt om deras konserter. Sverige älskar BMTH och BMTH älskar Sverige. De var nyligen här och spelade i både Stockholm och Göteborg. Nästa år kommer de tillbaka och då till Bråvalla Festival som äger rum i Norrköping, 30 juni - 2 juli.

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-16 22:22 #1 av: [Nampheet]

#fangirlingatm

Anmäl
2016-01-19 23:14 #2 av: Moalinn

#1 BMTH har den effekten ;) Har du något favoritalbum? :)

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-02-03 14:56 #3 av: Cireea

Jag gillar deras låt Throne Lipar Lyssnade lite snabbt på den precis och den var bra. Har inte lyssnat så mycket på dom i övrigt faktiskt, fast dom är väl inte riktigt "min" genre heller. 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2016-02-03 14:57 #4 av: Zimplet

Har ärligt talat aldrig hört talas om detta band, men nu när jag lyssnat på dom så måste jag faktiskt säga att dom var AWESOME!!! Lyssnar på musik

Anmäl
2016-02-04 18:06 #5 av: ilenna90

#3 skulle precis också skriva om den låten haha. 
har nämligen inte alls gillat bring me the horizon (har bara tyckt att dom har ett coolt bandnamn ;)) men så dök throne upp på radiokanalen jag lyssnade på igår och den åkte direkt in på min spotifylista :D verkligen jättebra. 

Anmäl
2016-02-06 14:48 #6 av: Kadoor

De är ett av mina absoluta favoritband! Började lyssna på dem i typ november någon gång, och sedan dess har jag varit fast vid deras musik. Mitt favvo album är nog There's a hell, believe me I've seen it. There's a heaven, let's keep it a secret.

Anmäl
2016-02-14 20:03 #7 av: Moalinn

#6 Håller med dig om att TAHBMISITAHLKIAS är favoritalbumet!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.