Konserter

Mitt konsertår 2015

2016-01-07 00:25 #0 av: Moalinn

17 konserter och en festival. 2015 var ett fantastiskt konsertår. Åkte till både Malmö, Kinna och Stockholm. Har fått vänner för livet. Och det bästa av allt, jag gjorde mycket av det här på egen hand. I artikeln berättar jag om årets bästa respektive sämsta konsert, spelningar som var lite bättre än de andra och dessutom skriver jag lite om att gå på konsert ensam.

Bästa konsert:
The Script, tätt följt av Northlane som totalt blew my mind. The Script, äntligen fick jag gå på en konsert med bra ljud. Dessutom var de ruskigt bra live. Trodde de skulle vara bra, men inte så bra. Northlane såg jag första gången 2014, då hade den nya sångaren precis kommit in i bandet och det kändes lite skevt. Men konserten förra året var helt galen. Den nya vokalisten är riktigt bra, även live, och dessutom var publiken riktigt rolig. Det hände saker. Folk stod i princip aldrig still.

Sämsta konsert:
Den sämsta spelningen var på Trädgår’n i Göteborg. De hade satt 18+ på golvet (på grund av alkohol), jag tänkte inte så mycket på det när jag ställde mig längst fram i början av konserten men när Architects steg på scenen blev det totalt kaos och folk var så otroligt korkade och rent av dumma i huvudet. Bandet i sig var bra mycket bättre än jag förväntade mig, men jag var väldigt fokuserad på folket runt om mig att jag missade iallafall halva konserten. Annars står The Browning + Silent Screams + Capture The Crown för sämsta spelning. Hände inte mycket och det lät inte speciellt bra när något av banden spelade.

Eldstad | Gothenburg Hardcore Fest | 2015-04-29

De spelningar som satt sig i mitt hjärta, förutom de jag nämnde under bästa konsert:
Chunk! No, Captain Chunk! (förband till Yellowcard): Länge velat se bandet live och fick äntligen chansen. De var sååå bra och jag snackade dessutom lite med sångaren efter, en trevlig liten kille haha!

While She Sleeps: Jag hade knappt lyssnat på bandet innan konserten, men jag gick därifrån riktigt imponerad. Dessutom var Hundredth förband så det gjorde allt mycket bättre.

Stick To Your Guns: Väldigt galen spelning. Gick därifrån med blåmärken, som det ska vara! Hade dessutom sällskap av en kompis för första gången på över ett år så det var en ganska speciell kväll.

La Dispute: För bara några år sedan klarade jag inte av att lyssna på bandet, för jag tyckte det lät väldigt dåligt. Men de har växt i mina öron och det var ännu bättre live. Det var första gången de var i Sverige så publiken var riktigt taggad!

The Gaslight Anthem: En av deras sista spelningar som band.

Annars var Bråvalla Festival årets höjdpunkt. Jobbade som volontär vilket var riktigt roligt. Såg många favoritband, träffade fantastiskt folk och fick samtidigt hjälpa till på festivalen. Hade de 6 bästa dagarna i mitt liv, typ.

All Time Low | Bråvalla Festival | 2015-06-26

Det här med att gå på konsert själv är inte så himla farligt eller speciellt jobbigt som man kan tro. Jag har gått på 20 konserter själv de senaste två åren men har träffat folk på konserterna. ”Det skulle jag aldrig göra för jag är så blyg” kanske ni tänker. Ja, så kan det vara. Jag är blyg, säger inte många ord egentligen men på konsert är det annat. Tar oftast inte kontakt med folk, har hänt några enstaka gånger, däremot är det folk som kommer fram till mig och vi har väldigt kul under kvällen. Vissa pratar jag med än idag. Så tvekar ni på att gå på en konsert för att ni inte har sällskap? Sluta med det! Det är faktiskt roligare att gå själv när man väl har vant sig!

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-07 00:33 #1 av: Cireea

Väldigt intressant att läsa om Moalinn, är väldigt avundsjuk på dig som får gå på så otroligt många konserter. Önskade att även jag kunde göra det! Skrattar

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2016-01-07 22:40 #2 av: felle-j

Kul att läsa! RIktigt många konserter du har hunnit med. Mer än en i månaden. Blev det fler konserter än tidigare år? Skrattar

Även om bandet och spelningen i sig är jättebra så kan hela upplevelse bli förstörd på grund av att man måste koncentrera sig på annat. Oftast på grund av folk som inte kan bete sig för att de har druckit för mycket.  Det är tråkigt. Ledsen

Jag gick för första gången själv på en konsert förra året. Det var lite nervöst men gick bra. Inga problem alls men det jag inte gillade var de stela och tråkiga timmarna innan bandet kliver upp på scenen och man bara står där helt ensam utan någon att prata med. Och jag är inte direkt den som börjar prata med andra heller haha. Trots detta kommer jag definitivt gå på fler konserter själv. Det är inte ofta det går att släpa med någon annan person dit.

Anmäl
2016-01-08 13:27 #3 av: Moalinn

#1 Skönt och höra att det är intressant att läsa, lite orolig att det skulle vara tråkigt/förvirrande i och med att banden är såpass okända för folk som inte lyssnar på sån musik! Det är riktigt kul med konserter så är lite ledsen för din skull att du inte kan gå på så många! :/

#2 Ja, det är fem konserter och en festival mer än 2014. Gick alltså på 12 konserter 2014 och 3 konserter och en festival 2013, så man kan säga att något hände 2014. Började gå på konserter själv! Cool

Det är verkligen jättetråkigt. Trädgår'n i Göteborg är ett ställe jag drar mig för att gå till då jag varit med om mycket tråkigheter där. Folk som är våldsamma och hotar när man säger till, har varit med om en handfull av såna människor på Trädgår'n men ingen annanstans. Pustervik i Göteborg är också ett ställe jag helst låter bli att gå till då det var väldigt mycket alkohol. Dricker själv inte alkohol alls. Jag håller mig till Arena29 som är både drog- och alkoholfri.

Det blir lättare med tiden! Känns lite awkward i början, man ba "jaha här står jag och ser efterbliven ut" men man lär sig att trivas i sitt eget sällskap och framförallt att ta kontakt med folk. Brukar själv tycka att det är skönare att bara stå för mig själv och fundera, om inte annat kolla på allt annat folk som beter sig. Skrattar

Mvh Moalinn. | moalinnahlstrom.se
Sajtvärd för Naturfoto & Musik
Medarbetare på Djurfoto

Anmäl
2016-01-08 16:34 #4 av: felle-j

#3 Många av de banden jag ser live brukar inte spela på drog- och alkoholfria ställen, tyvärr. I princip alla konserter jag har varit på så har det var mycket alkohol. Ibland inte så farligt men ibland värre. Oftast räcker det med att ställa sig på något bra ställe så slipper man det värsta stöket. I mitten och långt fram brukar dock inte fungera. Där knuffas det och slängs öl hit och dit. Festivaler brukar också vara ganska illa tycker jag men där är utrymmet lite större så då kan man ställa sig någon annanstans. Hittils har det i alla fall inte varit så illa på något ställe att jag inte tänker återvända dit.

Haha ja, bara jag hittar något bekvämt ställe att stå eller sitta på så får det fungera. Har inget problem med att vara själv men vill då inte stå mitt på golvet och se ut som ett fån. Skrattar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.