Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen Eurovision Song Contest Om sajten & iFokus Egen inspelad musik Hissa eller dissa Idol Instrument/annan utrustning Kluringar Konserter/Festivaler Köpes/Säljes Eurovision Song Contest Melodifestivalen Musik generellt Musikvideos Musik: 50-60tals musik Musik: 70- 80- 90-tals Musik: Alternative Musik: Asiatisk Musik: Blues Musik: Country Musik: Disney Musik: Hip Hop/Rap/R'n'B Musik: Instrumentalt Musik: Klassisk

Musik: Kpop Musik: Metal/Rock Musik: Pop Musik: Punk/Grunge Musik: Reggae Musik: Techno/Dance/Electronica Musik: Jazz Nyheter Tävling OT Blandat / Övrigt Recensioner Röstning Senaste nytt Spotify Youtube Vilken låt är det jag hört?
Musik: Klassisk

Klassiskt musikstycke, hjälp?

2010-06-04 23:36 #0 av: KickanW

Jag lyssnade på ett radioprogram där ett gäng ungar spelade ett klassiskt stycke.
Jag känner igen det galet mycket men kommer inte på vad det heter, kan någon hjälpa?
Det känns som Bach eller något liknande...

Här är det.
02:16 in ungefär. Falskt och segt, men man hör ändå.

 

Anmäl
2010-06-04 23:54 #1 av: KickanW

Jag skrev till en musiknörd jag känner och fick följande svar.

Bach var ingen dålig gissning. Låten är komponerad av Johann Pachelbel, som var lärare till Johann Sebastian Bachs storebror, Johann Cristoph, som i sin tur var läromästare åt Bach. Stycket kallas för i folklig mun för "Pachelbels kanon", och är en del i Canon och Gigue i D-Dur av Johann Pachelbel.

Här.

 

Anmäl
2010-06-05 20:26 #2 av: bea28

#1 jag har noterna till den här! var ett tag sen jag spelade just det här stycket, men jag kommer mycket väl ihåg vilka problem jag hade när jag kom till 32-delarna.. ;P var bara 12 då, så det var väl inte så konstigt kanske ^^

det enda som jag skulle vilja säga är att mina noter inte riktigt stämmer överrens med det inspelade stycket som du länkade till. Jag vet inte riktigt vilken version som är den rätta, men jag hittade ett annat klipp som liknar mina noter mer.

Anmäl
2010-06-07 02:02 #3 av: Jalking

Ursäkta att jag blandar mig i, men jag har alltid undrat...

Är jag den enda som tror att Sven Lindahl har lyssnat en hel del på Pachelbelinnan han skrev den här?

Anmäl
2010-06-07 02:47 #4 av: KickanW

Oj, nästan alla toner är ju "rätt".
Kan vara omedvetet eller medvetet... Men nog tror jag han lyssnat på den!

Anmäl
2011-11-12 12:52 #5 av: Jennix

Roligt att du "kände" att det var Bach, innan du visste. Jag tycker man kan höra vissa melodier och känslor hos kompositörer, och höra att de har inspirerats av varandra. Glad

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.