Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Eurovision Song Contest Om sajten & iFokus Egen inspelad musik Hissa eller dissa Idol Instrument/annan utrustning Kluringar Konserter/Festivaler Köpes/Säljes Eurovision Song Contest Melodifestivalen Musik generellt Musikvideos Musik: 50-60tals musik Musik: 70- 80- 90-tals Musik: Alternative Musik: Asiatisk Musik: Blues Musik: Country Musik: Disney Musik: Hip Hop/Rap/R'n'B Musik: Instrumentalt Musik: Klassisk Musik: Kpop Musik: Metal/Rock Musik: Pop Musik: Punk/Grunge Musik: Reggae Musik: Techno/Dance/Electronica Musik: Jazz Nyheter Tävling OT Blandat / Övrigt Recensioner Röstning Senaste nytt Spotify Youtube Vilken låt är det jag hört?
Musik generellt

Vad är ni uppväxta med?

2014-10-05 01:27 #0 av: blodörn

Vad för musik är ni uppväxta med? Själv är jag uppvuxen med Magnus Uggla och Freestyle, typ. Har i alla fall starka minnen av när jag var liten och när vi hade barnvakt så brukade jag ta fram Magnus Uggla Lpna och glo på omslagen för att jag saknade mamma och pappa :)

Anmäl
2014-10-05 01:29 #1 av: felle-j

Jag är uppvuxen med hårdrock, och hårdrock är det fortfarande! Iron Maiden och Sator var det mest som spelades.

Felix                                                                                               
Medarbetare på Datorspel och Minecraft.

Anmäl
2014-10-05 01:36 #2 av: GuitarMetalS

Hej! Jag är uppvuxen med band som Europe, Bon Jovi, Dio, Def Leppard, Iron Maiden, och Metallica. Jag lyssnar fortfarande på dessa band men är dock ensam på hela skolan om det xD. Nu för tiden är det Justin Bieber och One Direction som alla lyssnar på.  (Inget fel med det, inget för mig bara).

Anmäl
2014-10-05 01:44 #3 av: blodörn

#2 Gillar inte heller Justin Bieber eller One Direction. Mitt favoritband i hela världen är Beatles.

Anmäl
2014-10-05 02:11 #4 av: Cireea

Är uppväxt med väldigt blandad musik, här kommer väl en liten del av det: Status Quo, Cher, Shakira, Kylie Minogue, Eminem, Spice Girls, Britney Spears, Madonna, Twisted Sister, Michael Jackson, t.a.t.u och så vidare och så vidare. 

Jag växte upp med musik som var populärt från 80-talet och framåt skulle jag väl vilja säga. Den äldre musiken blandades med det nyaCool

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2014-10-05 12:49 #5 av: blodörn

#4 mina föräldrar lyssnade inte på ny musik alls förutom det som kom från deras 80-talsgrupper (inte för att jag hade något emot det, älskar både magnus uggla och freestyle) men nu när jag och min syster lyssnar på musik och sånt så snappar de upp och gillar det vi lyssnar på.

Anmäl
2014-10-05 17:36 #6 av: Tessan01

Jag vet inte vad mamma lyssnade/lyssnar på, men för pappa gäller det John Fogerty, The Beatles, CCR osv ^^

Följer pappas fotsteg, så blir rätt mycket av dom äldre, men också nyare musik Tummen upp

Anmäl
2014-10-06 09:47 #7 av: Saga85

I mina föräldrars vinylsamling fanns det bl.a  Nationalteatern, Knutna nävar (kommunistiskt proggband med bl. a Internationalen), Beatles och ABBA.

Har även ett musikminne av hur jag sitter på köksbordet och lyssnar på när min far spelade Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind.

Min första favoritlåt var Bergakungens Ö med Nationalteatern., och Nationalteatern och Beatles är band jag fortfarande lyssnar på. 

(Den här låten sjöng vi allsång på Emmaus när det var en som gick i pension Glad)

Anmäl
2014-10-06 12:11 #8 av: Carrosh

Är uppvuxen med ganska blandat, men mestadels hårdrock, blues och jazz;

Deep Purple, Black Sabbath, Gary Moore, Ozzy Osbourne, Donald Fagen, Emmylou Harris, Alanis Morissette, Johnny Cash, Trisha Yearwood, Led Zeppelin, Dream Theater, Queen m.fl.
Lyssnar fortfarande på flertalet av dem, och det var det som gjorde att jag förblev ett stort fan av metal. :)

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2014-10-06 12:21 #9 av: LeJ

Vilka minnen det blev.Lyssnar på musik Mellanstadiet var det mycket ace of base, i tonåren sen var det nirvana som gällde för alla. Kommer också ihåg på fester spelades låtar som Åka pendeltåg, I am an astronaut och Älgarna demonstrerar.

Anmäl
2015-01-16 03:27 #10 av: Freddy H-K

Massor. Bl.a  

Anmäl
2015-01-16 08:15 #11 av: JazzBass

Jag hade väldigt lite egna favoritband före högstadiet. Med mycket musicerande inom familjen fanns inget större behov av att hitta min egen musik, så att säga.  Hemma sjöng vi ofta barnsånger under mina första 8-10 år, varefter jag också började jag spela i musikskolan där jag bl.a. var med ett storband. Pappa spelade också mycket gammaldans på dragspel om somrarna på stugan, och diverse pop/rock/dansband från 50-talet framåt. Renodlad dansbandsmusik har dock aldrig varit vår grej hemma.

Men visst lyssnades det också ganska mycket på musik hemma. Mina föräldrar lyssnade mycket på Beatles, Rolling Stones, visor av bl.a. Cornelis och Bellman (det senare främst framfört av Fred Åkerström), Simon & Garfunkel, och en hel del annan pop/rock från deras uppväxttid, samt sånt som var pop då på 80-talet, som t.ex. Magnus Uggla och Europe. Gillade Europe och Roxette, och det gick ju inte att undgå Gyllene tider heller.

Under högstadiet lyssnade jag en del på pop och rock som var modern då.  Mot slutet av högstadiet och gymnasiet spelade vi offspring och metallica på musiklektionerna i taskiga versioner och något år senare hade jag startat mitt första band som spelade mest dansmusik, dock med minimerat innehåll av dansband. Bandet gav en hel del inkomster och tack vare det behövde jag inte lyfta studielån förrän jag åkte utomlands för att studera. Musiken jag lyssnade på då kring 20-årsåldern var i första hand Toto, i andra hand Toto och i tredje hand musik av de enskilda bandmedlemmarna i Toto. Så småningom blev jag också mer och mer intresserad av jazz och soul, som blev mina nya favoritgenrer. Idag lyssnar och spelar jag återigen mest rock, dock.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-01-17 07:32 #12 av: Freddy H-K

Cornelis och Toto är bra Glad Även Jazz, 60's Soul och Rock Tummen upp

Anmäl
2015-03-03 23:00 #13 av: Salish

Kan inte minnas att vi hade så mycket musik hemma när jag var liten, men var det något var det ofta klassiskt. Jag hatade klassiskt länge men nu älskar jag det. Kanske är därför jag älskar progressiv musik så mycket eftersom det liknar klassisk musik i uppbyggnad.

Anmäl
2015-03-07 09:26 #14 av: tlover

Jag är uppvuxen med folkmusis (mamma spelar fiol), Elo, Euskefeurat, Eldkvarn, Cornelis Vreeswijk, ABBA, Eagles, lovsånger och liknande från mina föräldrar.

Mina första egna skivor var Nordman och Perla Skrattar

Anmäl
2015-03-12 09:59 #15 av: Carrosh

#14 Haha Perla! Hjärta Var han och sjöng i skolan för er också?

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl
2015-03-12 10:04 #16 av: tlover

#15 nej men i vår kyrka så jag har hans autograf Förlägen

Anmäl
2015-03-12 10:06 #17 av: Carrosh

#16 Hehe, har det nog på någon av mina skivor med honom också. :) Han var både i skolan jag gick på och i kyrkan jag gick i då. Ganska många gånger om. Har något svagt minne om att min kör i kyrkan sjöng med honom också. :P

\m/
Äta bör man, annars blir man hungrig!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.