Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Eurovision Song Contest Om sajten & iFokus Egen inspelad musik Hissa eller dissa Idol Instrument/annan utrustning Kluringar Konserter/Festivaler Köpes/Säljes Eurovision Song Contest Melodifestivalen Musik generellt Musikvideos Musik: 50-60tals musik Musik: 70- 80- 90-tals Musik: Alternative Musik: Asiatisk Musik: Blues Musik: Country Musik: Disney Musik: Hip Hop/Rap/R'n'B Musik: Instrumentalt Musik: Klassisk Musik: Kpop Musik: Metal/Rock Musik: Pop Musik: Punk/Grunge Musik: Reggae Musik: Techno/Dance/Electronica Musik: Jazz Nyheter Tävling OT Blandat / Övrigt Recensioner Röstning Senaste nytt Spotify Youtube Vilken låt är det jag hört?
Musik generellt

Bad boys copyright?

2015-03-10 09:09 #0 av: Shalin

Hej gott folk.

Jag skulle vilja göra en låt till melodin bad boys bad boys som är themesong till cops. Jag skulle vilja använda den som det bara är instrument till. Man kan ladda ner den men jag vet inte om jag får sjunga till melodin och lägga upp en video på youtube? Kan man i så fall få tillstånd från någon? Vem då i så fall?
Jag har sökt lite själv men hittar inte riktigt rätt info.

Anmäl
2015-03-10 09:12 #1 av: Niklas

Du får nog kontakta upphovsmannen till inspelningen samt låtskrivaren, om det är en annan person, och be om lov.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Värd för iPad for Work, Mobile Photography & How to....

Anmäl
2015-03-10 12:11 #2 av: Shalin

Ja det är väl nästan så jag får göra va? Jag får försöka hitta vart jag ska vända mig. Ser det kanske bättre på datorn när jag kommer hem. Det hade varit så roligt att dela den med andra då låten blir så bra och rolig. Men man vill ju förstås inte bli anmäld eller stämd.

Anmäl
2015-03-18 13:08 #3 av: Freddy H-K

Det är hur mycket som helst på youtube som är andras material som folk använder. Visst man får inte egentligen. Men det ses genom fingrarna som jag förstått det. Det som händer annars (oftast iallafall) är att youtube kommer skicka ett mail till dig om att videon inte är "okej" och de kommer sedan ta bort den. Oftast händer inget mer än så. Men en bra grej är att skriva ut/länka i beskrivningen till ditt klipp vem som står för original :)

Anmäl
2015-03-21 09:44 #4 av: Shalin

#3 Ja det är ju det man sett iallafall, att det finns hur många som helst som sjunger en låt med annorlunda text än orginalet, med den musiken och allting. Youtube tar ju bort det med om det inte är okej, som du säger. Men man får väl ändå försöka hitta, hur man ska kontakta de som gjort musiken, och självaste Bob Marley då :P Vet ju inte om man får svar, men man måste ju försöka.

Anmäl
2015-03-23 00:43 #5 av: Freddy H-K

Lycka till att kontakta Bob Marley ;)

Säg till mig när du lyckats! ;)

Anmäl
2015-03-23 11:47 #6 av: Cireea

#4 Han dog 1981 så det blir nog svårt. Tyst

Sajter: FilmGuldhamster, Datorspel, Minecraft, Twilight & Sydkorea
⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl