Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (5) Senaste inläggen

Eurovision Song Contest Om sajten & iFokus Egen inspelad musik Hissa eller dissa Idol Instrument/annan utrustning Kluringar Konserter/Festivaler Köpes/Säljes Eurovision Song Contest Melodifestivalen Musik generellt Musikvideos Musik: 50-60tals musik Musik: 70- 80- 90-tals Musik: Alternative Musik: Asiatisk Musik: Blues Musik: Country Musik: Disney Musik: Hip Hop/Rap/R'n'B Musik: Instrumentalt Musik: Klassisk Musik: Kpop Musik: Metal/Rock Musik: Pop Musik: Punk/Grunge Musik: Reggae Musik: Techno/Dance/Electronica Musik: Jazz Nyheter Tävling OT Blandat / Övrigt Recensioner Röstning Senaste nytt Spotify Youtube Vilken låt är det jag hört?
Instrument/annan utrustning

Gitarrhjälp!!!

2015-04-25 08:42 #0 av: HenryssonC

Skall nu önska mig en ny gitarr i konfirmationspresent..

Är verkligen urkass på de olika märkena och modellerna och dess egenskaper, så jag behöver lite hjälp!

En akustisk eller elakustisk är allt jag vet att jag vill ha, sen har jag varit väldigt inne på Levin då jag tycker de är sköna att spela på..
Men alla möjliga tips mottages då jag som sagt inte vet så mycket.

Skall "bara" användas till privatanvändning samt mindre "spelningar" på dansstudions musikcaféer

Anmäl
2015-04-26 20:57 #1 av: felle-j

Om du har facebook så fråga i gruppen "Gitarrklubben". Jag kan tyvärr inte tillräckligt mycket om gitarrer för att kunna hjälpa dig.

Felix                                                                                               
Medarbetare på Datorspel och Minecraft.

Anmäl
2015-04-29 12:41 #2 av: JazzBass

En bekant yrkesmusiker (gitarrist i första hand) laddade nyligen upp en video på facebook där han spelar på en kompis nya gitarr med följande kommentar under videon: 

"Testade Dennis Taylor GS mini koa!!! Fantastiskt instrument! Buy it! Jag är helt förbluffad att man kan få en sån här gitarr för typ 700€."

Alla Taylor jag hört och testat har varit otroligt bra instrument. Sköna att spela på, låter svinbra och är av hög kvalitet. Själv äger jag en Guild, som har en lite annan karaktär och inte dålig alls den heller, men den kostade också mer. Visst kanske det är ganska mycket pengar ändå, men välbyggda kvalitetsinstrument håller en livstid eller längre bara man tar hand om dem rätt. 

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-05-01 08:22 #3 av: HenryssonC

Då får jag kolla vidare på den!

Skall försöka ta mig ner till Malmö Musikaffär och kolla in deras utbud också :D

Anmäl
2015-05-01 11:06 #4 av: JazzBass

Gör det! Glad Observera att märket är Taylor, Dennis är namnet på kompisens kompis som ägde gitarren. Kolla också priserna på thomann.de innan du köper nåt, bra att använda som prutargument om man handlar lokalt. (De verkar inte ha Taylor i sortimentet dock).

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2015-05-01 16:56 #5 av: Regiina-c

Hemma hos mig har vi ton av olika slags gitarrer eftersom pappa spelar,  jag själv har en Levin som jag inte gillar tyvärrLedsen så jag spelar på en av pappas. 

Men mitt förslag är kolla i musikaffärer ock känn efter och fråga hur dom är. 4sound affärerna är bra på att ge förslag och förklara Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.