Instrument/annan utrustning

Lära sig spela flöjt själv?

2016-03-25 16:58 #0 av: Sandi92

Är det möjligt tror ni? Jag skulle gärna vilja köpa en flöjt och lära mig själv med hjälp av internet. Vilken sorts flöjt är i så fall lättast att börja med?

Anmäl
2016-03-25 17:05 #1 av: Lia

Jag lärde mig blockflöjt på egen hand när jag var 10 och kan det än. Så visst är det möjligt, och väldigt lätt också.

Söker du vänner? Klicka här!

Borderline & Depression & Goth & IBS & Social ångest & Vänskap Gapskrattar

Anmäl
2016-03-25 21:11 #2 av: felle-j

Jag tog lektioner när jag var liten för att lära mig spela blockflöjt men det är så enkelt att man kan lära sig det själv. Jag har inte spelat särskilt mycket de senaste  åren men det går väldigt snabbt att komma tillbaka. Lär dig noterna och sen lite grundläggande med takter och sånt så är du på god väg.  Köp dig ett häfte för nybörjare på blockflöjt så får du lära dig grunderna, du får tips och det finns många bra visor där att spela. Glad

Felix                                                                                               
Medarbetare på Datorspel och Minecraft.

Anmäl
2016-03-30 15:13 #3 av: JazzBass

Sök upp bandet Thoby Loth och lyssna på deras musik. Jag känner frontfiguren i bandet ganska väl. Vid julen för ca 10 år sedan hade han efter att ha lyssnat en massa på bandet Jethro Tull med flöjtisten Ian Anderson som frontfigur, knallat ivrigt in i en musikaffär och köpt en tvärflöjt utan att nånsin hållit i en sån tidigare. Han var keyboardist i ett band jag spelade i då, men vi spelade inte så frekvent. När jag såg honom i mars följande år (2006?) hörde jag hur han spelade flöjt fantastiskt bra i ett övningsrum vid ett universitet där vi brukade öva, och var helt förbluffad. Han förklarade då att han nyligen blivit intresserad av att lära sig spela flöjt, och bara hade övat flitigt för sig själv i ett par månader... Förskräckt Strax efteråt samlade han ihop några proffsmusiker och startade bandet Thoby Loth som spelar "progressiv sagorock", som sedermera har släppt ett par fullängdare och åtminstone en live-DVD.

Alla är nu inte lika superbegåvade som honom, han är ett extremfall. Men har man ett musikaliskt öra, tid och intresse att öva mycket och målmedvetet så kan man bevisligen lära sig rätt mycket även på kort tid. Glad

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2016-03-31 00:02 #4 av: Sandi92

Då blir det nog att skaffa en flöjt snart. Glad En blockflöjt till att börja med. Skulle gärna vilja ha en panflöjt också. Är det mycket svårare än blockflöjt?

#3 Kollade upp dem på youtube. Jättefin musik!

Anmäl
2016-04-02 15:14 #5 av: [Zachapacka]

Ja de borde inte vara några problem. jag har lärt mig spela piano via youtube så blockflöjt borde ju enkelt gå :)

Var inte alltför optimistisk, ljuset i tunneln kan vara ett tåg. /Kafka

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.